AEL-Arnhem
Menu
   Home
   Onderzoek
   Seminars
   Voorwaarden

Links
   Parels-AEL
   Bodemschat
   VVNE
   Chopard
   Veiling Korst van der Hoeff
   TMV

Seminars
* Diamant
* Parel
* Robijn, saffier en
   smaragd

* Jade, turkoois,
   lapis lazuli,
   barnsteen en
   kwartsvariŽteiten

* Edelsteen
   onderzoek

* Determinatie
SEMINARS

Het AEL-Arnhem organiseert het hele jaar door eendaagse seminars. Deze zijn bedoeld om een inzicht te geven in de relevante eigenschappen van bepaalde edelstenen. De deelnemers zijn daardoor beter in staat om op verantwoorde wijze met edelstenen om te gaan wat betreft aankoop, verkoop en kwaliteit.
Regelmatig blijkt dat veel personen werkzaam als juwelier, goudsmid, taxateur of veilinghouder niet over de juiste informatie beschikken om op verantwoorde wijze met edelstenen om te gaan.
Veel edelstenen, zoals robijn, saffier en smaragd, worden vaak behandeld. Indien een edelsteen behandeld is moet dit bij verkoop vermeld worden (ICA-regels) (wet op de aansprakelijkheid).
Ook vanwege de nieuwste syntheses (moissaniet !) is het van belang voor deze vakgenoten om goed op de hoogte te zijn.

Voor zowel beginners als voor diegenen die ervaring hebben met edelstenen zijn de seminars geschikt. Het laboratorium past zich geheel aan aan de ervaring van de deelnemers.

De seminars vinden plaats in Arnhem, meestal op maandag van 10.00 tot 17.00, met lunch in de 'Palatijn' in het park Sonsbeek. Er kunnen maximaal vier personen per keer deelnemen waardoor de seminars een individueel karakter hebben. Er zijn geen vaste data voor de seminars. Bij voldoende aanmeldingen wordt in overleg met de deelnemers een datum vastgesteld.

Het is voor het AEL-Arnhem geen probleem om een seminar te organiseren waarvan de onderwerpen geheel bepaald worden door de deelnemers. Daarbij is het wel een vereiste dat er minimaal drie deelnemers zijn.
Ook bij de andere seminars kan het AEL-Arnhem op verzoek het programma aan passen.

AEL-Arnhem biedt onder andere de seminars aan die u in het linkervak vindt.

De kosten voor een seminar zijn 175 euro exclusief 19 % btw inclusief lunch.

info@edelsteen.nl